Nitrafit is samengesteld uit 65% rode bietensap, 25% granaatappelsap en 10% kriekensap. Naast de vele gezondheidsvoordelen van de drie sappen biedt deze unieke combinatie opmerkelijke voordelen tijdens het sporten.

Rode bietensap en granaatappelsap bevatten een hoge dosis nitraten. Deze nitraten worden omgezet in nitrieten en in het bloed omgevormd tot stikstofmonoxide. Dit heeft een invloed op de aanvoer van zuurstof naar de spieren, in de contractiekracht van onze spieren en in de verlaging van de bloeddruk, wat voor een verbetering zorgt van de prestaties tijdens duurinspanningen. Het lichaam verbruikt tijdens de inspanning minder zuurstof waardoor de inspanning langer kan volgehouden worden of waardoor er aan een hoger niveau kan gesport worden.

Kriekensap is rijk aan anthocyanen en flavonoïden waardoor het ontstekingen en spierstijfheid remt na een zware inspanning. Daarenboven zorgt het kriekensap ook voor een beter herstel van de spierfunctie na een inspanning.

Een volledige beschrijving van de werking van de ingrediënten vind je in de gezondheidsblog van Steffi Vertriest (bekend van Njam.be en het boek "De gezonde goesting") onder het artikel: 3 sappen die je sportprestaties kunnen verbeteren.


Noh een studie waar over deze ingrediënten wordt gesproken:

Granaatappelsap

Omschreven als wonderdrank op het gebied van gezondheid en heeft eveneens prestatiebevorderende eigenschappen
image-123851-granaatappel.jpg